Surówka z czerwonej kapusty z cebula i jabłkiem

4.5 (170 ocen)

  • 15 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

szybka , zdrowa i smaczna - idealna jako dodatek do drugiego dania -polecam.

  • 15 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1/2 główki czerwonej kapusty
    2 jabłka
    1/2 cebuli
    1 łyżka oliwy z oliwek
    sól
    pieprz świezo zmielony do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (170 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka z czerwonej kapusty z cebula i jabłkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę zetrzeć na tarce o srednich oczkach posolić, dobrze wymieszac, i schłodzic w lodówce.
    Cebule posiekac drobno.
    Jabłka obrać i zetrzeć na grubej tarce.
    Cebule i jabłka odać do kapusty i wymieszać, skropić oliwą. Doprawić solą i pieprzem.
    Smacznego:)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czerwona kapusta Jabłka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować