Surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem

  • wyświetlono: 2175 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Pyszna suróweczka. W sam raz do niedzielnego obiadu.

portret

Składniki

1/2 małej główki czerwonej kapusty (ok. 500 g)
2 jabłka
1 cebula szalotka lub mała czerwona cebula
2 łyżki octu winnego
3 łyżki oleju
1 łyżeczka soli
1 łyżeczka cukru

Polecane:


Sposób przygotowania przepisu:

Surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem

  • 1. Kapustę cienko szatkujemy, posypujemy solą, mieszamy i odstawiamy na ok. 30 minut, następnie odciskamy.
  • 2. Jabłka obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach, dodajemy ocet winny i mieszamy. Szalotkę drobno kroimy i dodajemy do jabłek.
  • 3. Odciśniętą kapustę mieszamy z jabłkami i szalotką, dodajemy cukier i olej. Wszystko dokładnie mieszamy.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilzdrowie_na_talerzumoj_niedzielny_obiadczerwona kapustasurówkaobiaddodatek do obiadusurówka z czerwonej kapustysurówka z jabłkiem
 

Komentarze

Podobne przepisy

Surówka z czerwonej kapusty

Dodane przez: smak i uczucie

Surówka z czerwonej kapusty

Świetny dodatek do obiadu. Surówka...

image-1ocr89p

Dodane przez: JulkaTomeczek

Surówka z czerwonej kapusty

Uwielbiam świeże surówki do obiadu

.

Dodane przez: Anitka0804

Surówka z czerwonej kapusty

Pyszna, smaczna i przede wszystkim...

Surówka z czerwonej kapusty

Dodane przez: Bellapi

Surówka z czerwonej kapusty

Uwielbiamy świeże surówki. Ta szczególnie...

Surówka z czerwonej kapusty

Dodane przez: joanna30

Surówka z czerwonej kapusty

Samo zdrowie. Dodatek chrzanu nadaje...

Surówka z czerwonej kapusty

Dodane przez: Futka

Surówka z czerwonej kapusty

Propozycja na smakowitą i soczystą...