REKLAMA

Surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem

wyświetlono: 2424 | dodany do książki kucharskiej: 1 | polecenia: 0

Pyszna suróweczka. W sam raz do niedzielnego obiadu.

opublikowany: 09.11.2014
Udostępnij Pinterest

Składniki:

  • 1/2 małej główki czerwonej kapusty (ok. 500 g)
    2 jabłka
    1 cebula szalotka lub mała czerwona cebula
    2 łyżki octu winnego
    3 łyżki oleju
    1 łyżeczka soli
    1 łyżeczka cukru
Ocena:

(średnia 4.5 z 168 głosów)

Posiłek:

Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę cienko szatkujemy, posypujemy solą, mieszamy i odstawiamy na ok. 30 minut, następnie odciskamy.
  • 2. Jabłka obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach, dodajemy ocet winny i mieszamy. Szalotkę drobno kroimy i dodajemy do jabłek.
  • 3. Odciśniętą kapustę mieszamy z jabłkami i szalotką, dodajemy cukier i olej. Wszystko dokładnie mieszamy.
Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: mallaa05 mallaa05

surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem

Bardzo smaczny dodatek do II dania.

kategoria: Surówki opublikowany: 12.11.2014 | wyświetlono: 204661 Książki kucharskie: 6 | Polecenia: 0
Dodane przez: aniak aniak

Surówka z czerwonej kapusty

Polecam pyszną surówkę z czerwonej kapusty.

kategoria: Surówki opublikowany: 30.06.2015 | wyświetlono: 5036 Książki kucharskie: 0 | Polecenia: 1
Dodane przez: Zdrowo_by_katarzynka IMG_20170501_121848

Surówka z gotowanej czerwonej kapusty

Zdrowa i pyszna surówka z czerwonej kapusty poleca się na dzisiejszy obiad

kategoria: Surówki Dodatki opublikowany: 20.12.2017 | wyświetlono: 6376 Książki kucharskie: 2 | Polecenia: 0

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE