surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem

  • wyświetlono: 9090 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Bardzo smaczny dodatek do II dania.

mallaa05
  • 30min

Składniki

1 główka czerwonej kapusty
3 jabłka
1 cebula
1 łyżka oliwy
1 cytryna
sól i pieprz, ocet do smaku

Sposób przygotowania przepisu:

surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem

  • 1. W garnku zagotować wodę z sokiem z połowy cytryny.
    Kapustę poszatkować i wrzucić na wrzątek, gotować 4 min.Odcedzić, lekko schłodzić.Następnie wlać sok z drugiej połowy cytryny, oprószyć solą i pieprzem- wymieszać.
  • 2. Jabłka obrać i zetrzeć na grubej tarce. Dodać do kapusty i wymieszać.
    Cebulę posiekać, dodać do surówki, skropić oliwą. Doprawić ponownie solą i pieprzem,octem wymieszać.Schłodzić.

Porady

Surówkę można posypać natką pietruszki.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilzdrowie_na_talerzumoj_niedzielny_obiaddania_dla_urodysezonowe_przysmakiszkola_babciświętasurówkisurówka z czerwonej kapusty przepisy

Komentarze

Podobne przepisy

.

Dodane przez: Anitka0804

Surówka z kapusty pekińskiej z brzoskwiniami

Bardzo smaczna surówka, lekka,...

same witaminki

Dodane przez: kiciax1

Surówka z marchewki i selera

pyszna, zdrowa, łatwa w przygotowaniu

image-0ypffcv

Dodane przez: angelika93

Surówka z czerwonej kapusty

Często przygotowuję ją na obiad....

Surówka z czerwonej kapusty

Dodane przez: smak i uczucie

Surówka z czerwonej kapusty

Świetny dodatek do obiadu. Surówka...

surówka

Dodane przez: Jolanta KG

Surówka z kiszonej kapusty z papryką

Klasyczna surówka dobrze znana,...