Surówka z białej kapusty i pora

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Smaczna surówka z białej kapusty, pora, ogórka kiszonego i marchewki, idealna do dań mięsnych i rybnych.

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 0,5 główki białej kapusty
    1 mały por
    2 ogórki kiszone
    1 marchewka
    Natka pietruszki
    Sól pieprz do smaku
    Sos
    2-3 łyżki oliwy z oliwek
    Sok z połowy cytryny
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Mizeria

Surówka z białej kapusty i pora - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę poszatkuj, pora pokrój w paski, warzywa posyp solą i odstaw na godzinę.
    Marchew obierz, opłukaj i zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
    Ogórki kiszone pokrój w pół plasterki.
    Wszystkie składniki połącz ze sobą, dodaj pokrojoną natkę pietruszki.
    Składniki na sos połącz ze sobą, dodaj do surówki. Całość dokładnie wymieszaj i dopraw do smaku solą i pieprzem.
    Surówkę wstaw do lodówki na około 1 godzinę żeby smaki się połączyły.

Porady

Surówkę możesz również przygotować dzień wcześniej i wstawić do lodówki na całą noc.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta biała

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować