Mizeria z octem

  • wyświetlono: 2818 |
  • dodany do książki kucharskiej: 3 |
  • polecenia: 0

Mizeria z octem to świetny pomysł jako dodatek do obiadu na upalne dni. Polecam

IMG_20180925_060836
  • 2 porcje
  • 20min
  • Łatwy

Składniki

Około 350-400g ogórków zielonych

1 mała cebula

Koperek oraz pietruszka kto ile lubi

Sól pieprz

3 łyżki oliwy

1 łyżka octu

1 łyżeczka miodu

Polecane:


Sposób przygotowania przepisu:

Mizeria z octem

  • Mizeria z octem1. Ogórki obieramy i kroimy w cienkie plasterki.

    Następnie obieramy cebulę i kroimy w drobną kostkę. Do miski z ogórkami dodajemy

    cebulę sól mieszamy i odkładamy by zmiekły i puściły sok. Soku nie wylewamy.

    Do miseczki wlewamy oliwę ocet i dodajemy miód wszystko razem wymieszać i łączymy z ogórkami.Dodajemy koperek oraz pietruszkę pieprz jeśli trzeba to jeszcze odrobinę soli. Znowu mieszamy i odkładamy do lodówki. SMACZNEGO

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

Ogórkicebulaocetmizeria
 

Komentarze

Podobne przepisy

jk

Dodane przez: Jola1977-1977

Mizeria ze śmietaną

Tak mizerie robiła moja babcia...

Młode ziemniaki pieczone w occie balsamicznym

Dodane przez: Gregorhspeed

Młode ziemniaki pieczone w occie balsamicznym

Malutkie młode ziemniaczki pieczone...

Marchewka z groszkiem

Dodane przez: Katarzyna Janeczko

Marchewka z groszkiem do obiadu

Marchewka z groszkiem - klasyka...

Surówka z młodej kapusty

Dodane przez: agarybak76

Surówka z młodej kapusty

Nasza ulubiona surówka do obiadu...

Marchewka z groszkiem na gęsto

Dodane przez: Gosia123

Marchewka z groszkiem na gęsto.

Prosto, szybko i smacznie. Uwielbiam...

Buraczki zasmażane z cebulką.

Dodane przez: BABECZKA 35

Buraczki zasmażane z cebulką

Smaczny dodatek do drugiego dania.