Mizeria z octem

4.39 (155 ocen)

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Mizeria z octem to świetny pomysł jako dodatek do obiadu na upalne dni. Polecam

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Około 350-400g ogórków zielonych

    1 mała cebula

    Koperek oraz pietruszka kto ile lubi

    Sól pieprz

    3 łyżki oliwy

    1 łyżka octu

    1 łyżeczka miodu
Wystaw ocenę:

4.39 (155 ocen)

Zobacz również:

Mizeria Dodatki

Mizeria z octem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Mizeria z octem 1. Ogórki obieramy i kroimy w cienkie plasterki.

    Następnie obieramy cebulę i kroimy w drobną kostkę. Do miski z ogórkami dodajemy

    cebulę sól mieszamy i odkładamy by zmiekły i puściły sok. Soku nie wylewamy.

    Do miseczki wlewamy oliwę ocet i dodajemy miód wszystko razem wymieszać i łączymy z ogórkami.Dodajemy koperek oraz pietruszkę pieprz jeśli trzeba to jeszcze odrobinę soli. Znowu mieszamy i odkładamy do lodówki. SMACZNEGO
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Ocet Ogórek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Bez gotowania Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować