Surówka z białej kapusty

4 (2 ocen)

  • 15 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Smaczna surówka z białej kapusty z dodatkiem czerwonej cebuli, marchewki i koperku. Idealna do dań mięsnych i rybnych

  • 15 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 główka kapusty białej
    2 marchewki
    1 cebula czerwona
    Pęczek koperku
    Sól pieprz do smaku
    2 łyżki jogurtu greckiego
    3 łyżki majonezu
Wystaw ocenę:

4 (2 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka z białej kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę poszatkuj lub drobno pokrój posyp solą i odstaw na 2 godziny.
    Następnie odciśnij dodaj starte na tarce marchewki, pokrojoną w kostkę cebulę, jogurt,majonez , koperek, dopraw do smaku solą i pieprzem . Wszystko dokładnie wymieszaj. Wstaw do lodówki na około pół godziny.

Porady

Jeśli chcesz możesz dodać starte na tarce jabłko lub łyżeczkę miodu.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować