Surówka z pora i papryki

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Smaczna surówka z kapusty kiszonej, pora, papryki, jabłka z dodatkiem natki pietruszki oraz miodu idealna do różnych dań

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 0,5 kg kapusty kiszonej
    1 por ( biała część)
    Papryka czerwona
    1 jabłko
    Natka pietruszki

    Sos
    3 łyżki oliwy
    2 łyżki płynnego miodu
    Sól pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka z pora i papryki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę odciśnij i pokrój drobniej.
    Paprykę i pora również.
    Jabłko obierz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Pietruszkę pokrój.
    Oliwę z miodem wymieszaj, dodaj sól pieprz do smaku. Wszystkie składniki na surówkę połącz ze sobą, wymieszaj, posyp natką pietruszki.

Porady

Przed podaniem możesz schłodzić w lodówce przez około 30 minut.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Por

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować