Mizeria na zimę

4.46 (197 ocen)

Warto robić domowe przetwory. Oto przepis na mizerię do słoików.

Składniki:

  • 3 kg ogórków
    0,5 kg cebuli
    sól do smaku

    Zalewa:
    4 szklanki wody
    1 szklanka cukru
    1 szklanka octu
    1 płaska łyżka soli
    kilka ziarenek ziela angielskiego
    liście laurowe
Wystaw ocenę:

4.46 (197 ocen)

Zobacz również:

Mizeria Przetwory

Mizeria na zimę - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ogórki obrać, pokroić w plasterki, osolić do smaku. Dodać posiekaną cebulę, wymieszać i całość odstawić na godzinę.
  • 2. Zagotować zalewę.
  • 3. Odciśnięte ogórki i cebulę nakładać do słoików, zalać zalewą i pasteryzować 15 minut.

    Przed podaniem należy mizerię odlać z zalewy i wymieszać z odrobiną śmietany, ewentualnie doprawić.

    SMACZNEGO :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ogórek

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować