Surówka z białej kapusty i ogórków kiszonych

3.5 (6 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pyszny dodatek do obiadu, do ryby lub dania z mięsa. Polecam :)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • pół główki białej kapusty
    5 ogórków kiszonych
    1 cebula czerwona
    sos: 2 łyżki musztardy
    2 łyżki miodu
    3 łyżki oliwy z oliwek
    1 łyżka cytryny
    1 łyżka posiekanego koperku
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

3.5 (6 ocen)

Zobacz również:

Surówki Sos słodko-kwaśny

Surówka z białej kapusty i ogórków kiszonych - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę umyć, osuszyć, drobno poszatkować, przełożyć do miski. Dodać posiekaną w kostkę cebulę i pokrojonego w kostkę ogórka. Musztardę połączyć z miodem, oliwą z oliwek, sokiem z cytryny, koperkiem, solą i pieprzem. Dokładnie wymieszać i połączyć z warzywami. Ponownie wymieszać, aż wszystkie składniki się połączą. Schłodzić przed podaniem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Kapusta biała Ogórek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować