Surówka z kapusty i ogórków kiszonych

4.5 (180 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 15 min

Ogórek nadaje surówce odrobinę kwaśności, możemy go użyć zamiast soku z cytryny.

  • 15 min

Składniki:

  • 1/5 małej kapusty
    3 liście sałaty lodowej
    2 gałązki natki pietruszki
    sól i pieprz do smaku
    1 łyżka oliwy
    3 ogórki kiszone
Wystaw ocenę:

4.5 (180 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka z kapusty i ogórków kiszonych - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę i sałatę lodową siekamy drobno, ogórki kiszone ścieramy na tarce. Natkę pietruszki myjemy, osuszamy i drobniutko siekamy. Dodajemy do smaku pieprz i sól oraz oliwę. Gotowe!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta Ogórek

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_02-2014

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować