Surówka z kiszonych ogórków i kapusty

4.5 (195 ocen)

  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Bardzo smaczna surówka, zdrowa i szybka do wykonania. Doskonała do mięs, a także na kolację.

  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 250 g. kiszonej kapusty z marchewką
    2 spore ogórki kiszone
    1 czerwona papryka
    1 cebulka
    2 gałązki tymianku
    2 łyżki oleju np. 3 ziarna
    sól,cukier,pieprz młotkowany z kolendrą do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (195 ocen)

Surówka z kiszonych ogórków i kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Jk 1. Kapustę szatkuję, ogórki i oczyszczoną paprykę trę na tarce o dużych oczkach, cebulkę kroję w kosteczkę.Całość umieszczam w jednej misce posypuję cukrem, solą i pieprzem oraz polewam olejem, mieszam. Odstawiam na pół godziny, jeszcze raz mieszam, podaje.

Porady

Surówkę można udekorować np. listkami pietruszki.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta kiszona

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować