Spaghetti z mięsem i czosnkiem niedźwiedzim

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Makarony uwielbiamy, nie tylko dlatego, że świetnie komponują się z różnymi dodatkami. Są idealną alternatywą na pożywne i szybkie danie. Obiady w pół godziny wychodzą wyśmienite. Mięso w połączeniu z pesto, z czosnku niedźwiedziego, oliwy i orzechów piniowych, nabiera wyrazistego smaku. Uzupełnieniem są płatki parmezanu, które rozpływając się w ciepłym makaronie, tworzą wspaniałą, kremową konsystencję.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 g makaronu spaghetti
    1 pęczek czosnku niedźwiedziego
    70 ml oliwy
    2-3 łyżki orzechów piniowych
    2 łyżki startego parmezanu
    300 g mielonej łopatki wieprzowej
    2 łyżki oleju
    1 cebula
    płatki parmezanu
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem Spaghetti

Spaghetti z mięsem i czosnkiem niedźwiedzim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Spaghetti z mięsem i czosnkiem niedźwiedzim 1. Makaron gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu.

    Czosnek siekamy, przekładamy do blendera razem z oliwą, startym parmezanem, orzeszkami, miksujemy, do smaku doprawiamy solą oraz pieprzem.

    Cebulę siekamy, szklimy na rozgrzanym oleju, dodajemy mięso i smażymy, rozdrabniając je przy pomocy szpatułki.

    Do mięsa wlewamy pesto, chwilę podgrzewamy, wrzucamy makaron, dokładnie łączymy wszystkie składniki.

    Podajemy z płatkami parmezanu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czosnek niedźwiedzi Makaron Makaron spaghetti

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Europejska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować