Spaghetti z czosnkiem i chili

4.99 (196 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 20 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Klasyka kuchni włoskiej. Danie to jest proste, a jego przygotowanie zajmuje zaledwie kilka minut.

  • 20 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • ok. 250 g makaronu spaghetti
    1/2 szklanki oliwy
    50 g masła
    3 ząbki czosnku
    2 małe czerwone papryczki chili
    3/4 szklanki bułki tartej
    pęczek natki pietruszki
    2 łyżki startej skórki z cytryny
    kawałek parmezanu
Wystaw ocenę:

4.99 (196 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem Spaghetti

Spaghetti z czosnkiem i chili - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie.
    Na patelni lub w rondlu podgrzać połowę oliwy z masłem. Kiedy masło się roztopi dodać posiekany czosnek i papryczki chili oraz wsypać bułkę.
    Smażyć do momentu zrumienienia bułki. Odcedzony makaron wymieszać z pozostałą oliwą, całość połączyć z zasmażką oraz z pokrojoną natką. Na końcu dodać skórkę z cytryny a wierzch posypać startym parmezanem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Chili Czosnek Makaron

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować