SPAGHETTI AGIO OLIO E PEPERONCINO – spaghetti z oliwą i czosnkiem

0 (0 ocen)

  • 25 min

Prawdziwy klasyk, ktory idealnie podsumowuje włoską kuchnię: prostą, szybką, smaczną.

  • 25 min

Składniki:

  • SKŁADNIKI:

    * makaron Spaghetti – 200 g
    * czosnek - 3 ząbki
    * dobrej jakości oliwa – 5 łyżek
    * mała chili - 1 szt
    * natka pietruszki - 1 pęczek
    * sól, pieprz - do smaku
    * świeży parmezan - do posypania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Spaghetti

Spaghetti agio olio e peperoncino – spaghetti z oliwą i czosnkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA :

    Na patelni rozgrzewamy oliwę, dodajemy posiekane chili oraz pietruszkę, przesmażamy, wrzucamy posiekany czosnek, posypujemy solą, pieprzem i smażymy kilkanaście sekund ( uważajmy, by się nie przypalił, bo będzie gorzki )

    Dodajemy ugotowany al dente makaron, dokładnie mieszamy.

    Podajemy gorące posypane świeżo startym parmezanem i pietruszką.

    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Chili Czosnek Makaron Parmezan Oliwa z oliwek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Włoska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować