Sowa z farszem z dyni

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Sowa w towarzystwie miodówek i dyni jako propozycja na obiad. Kanie można podać na wiele sposobów i nudny kotlet ala kania można urozmaicić.

  • 30 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 sowa duża
    1/3 dyni hohhaido
    1/4 szklanki kaszy kuskus
    1 cebula
    7 grzybów leśnych miodówek
    sól, pieprz
    natka pietruszki
    olej
    1 jajko
    4 łyżki bułki tartej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Sowa z farszem z dyni - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Od sowy odcinam korzeń, delikatnie myję, osuszam. Panieruję w rozbełtanym jajku, obtaczam w bułce tartej i smażę na oleju. Kaszę zalewam wrzącą wodą o,5 cm powyżej linii kaszy. Odstawiam pod przykryciem na 15 minut. Cebulę obiera, kroję drobno przesmażam, dodaję pokrojone grzyby miodówki i smażę razem. Grzyby wykładam na talerz. A na patelni przesmażam pokrojoną dynię w kostkę. Podlewam ją odrobiną wody. Doprawiam solą, pieprzem. Do kaszy dodaję grzyby, dynię, natkę pietruszki, doprawiam według uznania. Sowę podaję z farszem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dynia Grzyby Kanie Kasza

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować