Sos żurawinowo-chrzanowy

4.48 (173 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Gotowanie sprawia mi wielką przyjemność. Doświadczenie kulinarne zdobyłem,ucząc się w szkole gastronomicznej.

Składniki:

  • ● 160 g żurawiny do mięsa
    ● mały kawałek korzenia chrzanu lub 2 łyżki chrzanu ze słoika
    ● 5 ml soku z cytryny
    ● łyżeczka cukru
Wystaw ocenę:

4.48 (173 ocen)

Zobacz również:

Sosy

Sos żurawinowo-chrzanowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Chrzan obieramy i ścieramy
    na tarce o małych oczkach. Zakwaszamy
    sokiem z cytryny.
  • 2. Chrzan mieszamy z żurawiną,
    doprawiamy cukrem. Miksujemy
    na gładki sos. Podajemy
    do wędlin.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_04-2010

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować