sos majonezowo-chrzanowy

4.51 (196 ocen)

  • 5 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Sos majonezowo-chrzanowy jest rewelacyjny jako dodatek do wędlin, jajek, sałatek, serów....
Wykonuje się go bardzo szybko, a z pewnością zaskoczy waszych gości...

  • 5 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 łyżki majonezu,
    2 łyżki jogurtu naturalnego lub greckiego,
    1 łyżka chrzanu tartego gotowego ze słoiczka,
    opcjonalnie sól+ pieprz
Wystaw ocenę:

4.51 (196 ocen)

Zobacz również:

Sosy Sos chrzanowy Dodatki

Sos majonezowo-chrzanowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Majonez, jogurt, chrzan przełożyć do małej miseczki, dobrze wymieszać, odstawić na 30 minut "przegryzienia" składników.
    Jeśli chcemy bardziej wyrazisty sos możemy dodać więcej chrzanu, bądź doprawić solą i pieprzem...
    Przechowywać w lodówce, przed podaniem udekorować...
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Bez gotowania

Podobne przepisy

To może cię zainteresować