Sos mięsno - pomidorowy

0 (0 ocen)

  • 1 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Do zrobienia tego sosu użyłam gęstego przecieru pomidorowego i mięsa mielonego, smażonej cebuli oraz czosnku i przypraw. Polecam.

  • 1 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 8 średnich cebul
    3 ząbki czosnku
    5 łyżek oleju
    0,5 kg mięsa mielonego
    1 szklanka wody
    0,5 litra gęstego przecieru pomidorowego
    1 łyżka koncentratu pomidorowego
    2 łyżeczki soli
    1 łyżeczka pieprzu
    1 łyżka suszonej bazylii
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sos mięsny

Sos mięsno - pomidorowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę obieramy z łusek i kroimy w kostkę. Czosnek obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę. Na rozgrzanym oleju smażymy cebulę, jak będzie szklista, dodajemy pokrojony czosnek. Przez chwilę smażymy i przekładamy do garnka. Na patelnie wkładamy mięso mielone i smażymy przez około 10 minut, przekładamy do garnka. Garnek stawiamy na gazie i dodajemy wodę, koncentrat pomidorowy, sól, pieprz, suszoną bazylię, przecier pomidorowy.
    Gotujemy około 10 minut
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować