Sos mięsno - pieczarkowy

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Zapraszam na mocno pomidorową wersje sosu z mięsa mielonego i pieczarek. W aromatycznym sosie z dodatkiem cynamonu. Polecam.

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 0,5 kg mięsa mielonego
    40 dag pieczarek
    2 duże cebule
    4 ząbki czosnku
    50 gram przecieru pomidorowego
    2 łyżeczki soli
    1 łyżeczka pieprzu
    1 łyżka suszonej bazylii
    1/2 łyżeczki ziół prowansalskich
    1/4 łyżeczki mielonego cynamonu
    duża szczypta cukru
    1/2 szkl wody
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Sos mięsno - pieczarkowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Sos mięsno - pieczarkowy 1. Cebulę i czosnek obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę. Pieczarki obieramy ze skórki i kroimy w kostkę, skrapiamy sokiem z cytryny.
    Na rozgrzanym oleju smażymy pokrojoną cebulę z czosnkiem, aż będzie szklista i przekładamy do garnka z wodą.
    Następnie przesmażamy mięso mielone, a na końcu pieczarki i przekładamy do garnka, cały czas mieszamy. Gdy woda odparuje wlewamy przecier pomidorowy. Pod koniec gotowania dodajemy przyprawy, zagotowujemy. Podajemy z ulubionym makaronem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować