Sorbet nektarynkowo-grejpfrutowy

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Sorbet to idealny pomysł na letni deser. Lekki, orzeźwiający, soczyście owocowy.Pachnie i smakuje egzotycznie, grejpfrut lekko przełamuje całą jego słodycz.Znacznie zdrowszy od tradycyjnych lodów.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - nektarynki: 6 sztuk
    - grejpfrut żółty: 1 sztuka
    - laska wanilii (ziarenka) (lub ekstrakt waniliowy): 1 łyżeczka
    - woda mineralna niegazowana: 50 mililitrów
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Sorbet nektarynkowo-grejpfrutowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • nektarynki 1. Nektarynki umyć, usunąć pestki, pokroić.
  • grejpfrut 2. Gerjpfruta umyć, obrać ze skórki, połowę odłożyć. Drugą połowę obrać z włókien, aby do sorbetu dodać tylko czysty miąższ, bez pestek.
  • sorbet 3. Laskę wanilii przekroić wzdłuż, wyłuskać z niej wszystkie ziarenka.Owoce i wanilię wrzucić do blendera, zmiksować. Dolać wodę i ponownie zmiksować.
  • sorbet 4. Zmiksowane owoce przelać do pojemnika, włożyć do zamarżarki na 3 godziny.
  • sorbet 5. Sorbet podawać w szklanych naczyniach, ozdobić nektarynką lub kawałkiem grejpfruta.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Nektarynki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować