Wafelki z kremem nektarynkowo - kakaowym

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Do zrobienia masy użyłam masła, cukru, mleka w proszku i zblendowaną nektarynkę oraz słodkie kakao. Wafelki są pyszne i mają lekko owocowy smak. Polecam.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 nektarynka
    100 g masła
    2 łyżki cukru
    1 łyżeczka słodkiego kakao
    1 łyżka mleka w proszku
    16 sztuk suchych wafli 5 na 5 cm
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Wafelki z kremem nektarynkowo - kakaowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Wafelki z kremem nektarynkowo - kakaowym 1. Nektarynkę myjemy i kroimy w kostkę a następnie przekładamy do kielicha blendera i blendujemy aż masa będzie gładka.
    Masło i cukier wkładamy do miski i ucieramy mikserem. Do utartej masy dodajemy zblendowaną nektarynkę, miksujemy do połączenia się masy i dodajemy mleko w proszku, miksujemy.
    Masę dzielimy na dwie części i do jednej dodajemy kakao i mieszamy.
    Na wafelek nakładamy masę jasną (1czubatą łyżeczkę),rozsmarowujemy, przykładamy drugi wafelek lekko dociskając, na to ciemna warstwa i wafelek i jasna warstwa i wafelek, dociskamy.
    Następny wafelek smarujemy ciemną warstwą masy, wafelek,jasna warstwa i wafelek, ciemna warstwa i wafelek i dociskamy. Tak samo smarujemy resztę wafli.
    Wafle układamy na tacce, dociskamy czymś ciężkim i wstawiamy do lodówki.
    Gotowe wafle kroimy na trójkąty.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukier Masło Nektarynki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować