Śnieżny puch to ciasto bez pieczenia. Bardzo szybkie w przygotowaniu, łatwe,delikatne, "niebo w gębie". Jeśli jesteście miłośnikami kokosa to ten przepis jest właśnie dla Was.
2 godz.
Więcej niż 10 osób
Łatwy
Składniki:
500 g sera twarogowego (dałam wiaderkowy)
400 g śmietany kremówki (36%)
2 galaretki cytrynowe
1 łyżeczka żelatyny
ciastka herbatniki
cukier puder według własnego smaku (dałam 1/2 szklanki )
1/2 szklanki wiórek kokosowych
Śnieżny puch - bez pieczenia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Galaretki wraz z żelatyną rozpuścić w dwóch szklankach wody i przestudzić. Galaretka powinna być zimna, ale płynna.
Śmietanę ubić wraz z cukrem na sztywno. Dodać ser i zmiksować, a następnie miksując wlewać cienkim strumieniem galaretkę.
Dno tortownicy o przekroju 24 cm wyłożyć herbatnikami. Wlać masę na ciastka. Posypać wiórkami kokosowymi i odstawić najlepiej na całą noc do lodówki.
Komentarze