Śnieżny puch

4.5 (192 ocen)

  • 2 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Jeśli nie macie czasu na pieczenie polecam szybkie i smaczne ciasto na zimno :)

  • 2 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1/2 kg sera na sernik
    3 łyżki cukru pudru
    2 śnieżki
    1 szklanka mleka
    2 galaretki krystaliczne truskawkowe (lub dowolne inne)
    herbatniki

    posypka: 6 łyżek wiórków kokosowych + 1 łyżka masła + 2 łyżki cukru pudru
Wystaw ocenę:

4.5 (192 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Serniki

Śnieżny puch - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Galaretki rozpuścić w 1/2 litra wrzątku i wystudzić. Masło z cukrem rozpuścić na patelni, wsypać wiórki i podsmażyć na złoty kolor. Wystudzić. Śnieżki ubić z mlekiem na sztywno. Ser zmiksować z cukrem pudrem, następnie wymieszać ze śnieżkami i zmiksować z galaretkami. Blaszkę 20x25 cm wyłożyć herbatnikami (ja wyłożyłam ją najpierw folią spożywczą) i wylać masę. Wierzch posypać wiórkami. Całość wstawić do lodówki do całkowitego stężenia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ser biały Wiórki kokosowe

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować