Śnieżny puch

4.47 (187 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Śnieżny puch to bardzo delikatny serniczek na zimno z chrupiącą posypką z prażonych wiórków kokosowych. Ciasto jest doskonałym deserem na co dzień i od święta. Moi bliscy byli zachwyceni jego smakiem. Polecam :)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kg sera na serniki z wiaderka

    250 ml śmietanki 30%

    1/2 szkl cukru pudru

    2 galaretki krystaliczne

    1/2 l wody

    ok 120 g herbatników


    Posypka:

    3 łyżki masła

    3 łyżki cukru

    100 g wiórków kokosowych
Wystaw ocenę:

4.47 (187 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Do kawy Serniki Desery Galaretki

Śnieżny puch - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Galaretki rozpuścić w 1/2 l gorącej wody. Ostudzić.


    Posypka: Na patelni rozpuścić masło z cukrem, dodać kokos i krótko podgrzewać do zrumienienia. Przestudzić.


    Foremkę (21x21cm) wyłożyć folią. Na dnie ułożyć warstwę herbatników.

    Zimną śmietankę ubić z cukrem pudrem na puch. Nadal ucierając dodawać ser. Na koniec wlać galaretkę i krótko zmiksować. Wylać na herbatniki.

    Na masę sernikową wyłożyć uprażone wiórki kokosowe. Ciasto wstawić do lodówki na kilka godzin do stężenia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować