Lekki , prosty i smaczny. Torcik jest prosty w przygotowaniu. Borówki przełamują smak słodkiej masy śmietankowej. Polecam na różne okazje a także na co dzień.
Biszkoptowo-śmietankowy torcik z borówkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Z podanych składników przygotować masę i upiec biszkopt. Piec w 180 stopniach przez 30 minut.Przeciąć na połowę.
Przygotować żelatynę-dlać 1/3, resztę ostudzić i odstawić na bok.
Śmietanę ubić na puszystą masę. Dodać cukier puder i zimną żelatynę , zmiksować.
Biszkopt przełożyć połową masy, resztę kremu rozprowadzić na wierzchu i po bokach. Na wierzchu ułożyć borówki i polać pozostałą ostudzona żelatyną którą wcześniej odstawiliśmy na bok.
Torcik schłodzić w lodówce, przed podaniem udekorowac listkami mięty,
smacznego.
Komentarze