Tort okazjonalny, na większe przyjęcie. Tort z 4 biszkoptami budyniowymi, 3 różnymi kremami, żelką, owocami i drażami. Tort zrobiłam na imprezę urodzinową w rodzinie.
3.5 (2 ocen)
Porady
Są profesjonalne pojemniki do mycia noży do krojenia tortów. Ale można użyć normalnego wysokiego dzbanka z ciepłą wodą i ręcznika papierowego. Radzę zaznaczyć pole krojenia. Tort o węższym boku podzielić na 3 i ukroić pas 10x40cm. Potem kroić ten pasa na plastry 2,5 cm. w zależności ile chcemy porcji. Tu wyszło 16 porcji z 1 pasa a z całego tortu 16x3 pasy=48 porcji. Zakładając że jeszcze jest inne ciasto, to taki kawałek starczy. Jeśli jedynym ciastem na przyjęciu, jest tort a gości mniej, to oczywiście można pokroić na większe porcje.
Komentarze