Smażony halibut z warzywami curry

2 (1 ocen)

Smaczny i delikatny obiadek :-)

Składniki:

  • halibut świeży (filet bez skóry- 350g)
    sok z cytryny
    1 papryka czerwona
    1 papryka zielona
    1 papryka żółta
    1 mała (młoda cukinia) u mnie żółta
    1 duża cebula
    2 ząbki czosnku
    1 mała garść posiekanego koperku
    olej do smażenia
    mąka kukurydziana
    Przyprawy wg.uznania:
    sól,świeżo mielony pieprz,curry,sos sojowy ciemny
Wystaw ocenę:

2 (1 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Smażony halibut z warzywami curry - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybę myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym,dzielimy na 3 porcje. Kropimy sokiem z cytryny,solimy i oprószamy pieprzem-odstawiamy. Przed samym smażeniem panierujemy w samej mące kukurydzianej.
  • 2. Umyte warzywa kroimy.
    Cebulę w krążki,czosnek drobno siekamy a papryki i cukinię w średnią kostkę.
  • przygotowanie warzyw 3. Na głębszej patelni lub w rondlu rozgrzewamy olej,wrzucamy w/w warzywa,przyprawiamy ile lubimy,dodajemy posiekany koperek-mieszamy i dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem do ich miękkości-odstawiamy.
  • 4. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy porcje ryb na złoty kolor z obu stron.
    Na talerze wykładamy uduszone warzywa na nie kładziemy po porcji ryby i podajemy.
    Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Halibut Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować