Smażone serniczki z truskawkami

0 (0 ocen)

  • 30 min

Błyskawiczne i pyszne serniczki prosto z patelni świetnie nadają się na obiad na słodko lub pożywny deser. Najlepiej smakują na ciepło posypane cukrem pudrem.

  • 30 min

Składniki:

  • -450 g twarogu tłustego
    -4 czubate łyżki mąki pszennej
    -2 jaja
    -1 opakowanie cukru z prawdziwą wanilią
    -1 łyżka cukru pudru
    -15 truskawek
    -olej do smażenia

    Dodatkowo:
    -cukier puder do posypania serniczków
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Serniki Desery Dania główne

Smażone serniczki z truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Piana 1. Jajka wbijamy do miski. Dodajemy łyżkę cukru pudru oraz cukier z wanilią. Miksujemy, aż powstanie piana (około 2 minuty)
  • Masa 2. Dodajemy mąkę oraz twaróg. Całość dokładnie miksujemy na gładką masę.
  • truskawki 3. Truskawki myjemy, osuszamy, usuwamy szypułki i kroimy na ćwiartki.
  • smażenie serniczków 4. Na patelni rozgrzewamy olej. Łyżką nakładamy porcje masy, lekko spłaszczamy. Na wierzch wtykamy truskawki. Smażymy około 2 minuty.
  • 5. Serniczki odwracamy i smażymy kolejne dwie minuty. Odsączamy z tłuszczu, układamy na talerzu i posypujemy cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ser biały Truskawki Twaróg

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegetariańska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować