Serniczki podlaskie smażone z brzoskwiniami

4.49 (158 ocen)

  • 30 min

Pyszne, sycące, serowe z nutą wanilii oblane sosem waniliowym z brzoskwiniami

  • 30 min

Składniki:

  • 2x250g twarogu półtłustego (polecam kostki twarogowe z Biedronki)
    2 jajka
    pół szklanki mąki tortowej
    1 opakowanie cukru wanilinowego
    4 łyżeczki cukru kryształu
    brzoskwinie świeże lub z puszki pokrojone w kostkę
    śmietanka z cukrem lub Serek Waniliowy-”Pyszny” (jest na prawdę pyszny i idealnie pasuje do serniczków)
    trochę bułki tartej
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.49 (158 ocen)

Zobacz również:

Desery Przekąski

Serniczki podlaskie smażone z brzoskwiniami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miski wrzuć 2 kostki twarogu, 2 jajka, cukier wanilinowy, 4 łyżeczki cukru kryształu, mąkę- wszystko wymieszaj dokładnie (tak wiem, klei się potwornie, ale tak ma być). Uformuj płaskie serniczki, obtocz w bułce tartej i usmaż na oleju na złocisty kolor na niewielkim ogniu.
    Gorące polej śmietanką z cukrem/serkiem waniliowym, oraz obsyp brzoskwiniami.
    Magą być także inne owoce np. truskawki, jogódki…
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować