SMAŻONE PIEROGI Z KAPUSTA I GRZYBAMI

4.49 (168 ocen)

Smażone pierogi idealne do czerwonego barszczu

Składniki:

  • Ciasto:
    1/2 kg mąki
    1/2 margaryny
    1 jajko
    1 płaska łyżeczka sody
    szczypta soli
    woda

    Farsz:
    kiszona kapusta
    grzyby (świeże, suszone lub pieczarki)
    2 łyżki bułki tartej
    sól i pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.49 (168 ocen)

Zobacz również:

Pierogi

Smażone pierogi z kapusta i grzybami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki na ciasto łączymy ze sobą i zagniatamy miękkie ciasto.
  • 2. Kapustę i grzyby gotujemy do miękkości, tniemy na mniejsze kawałki dosypujemy bułkę tartą i łączymy ze sobą doprawiając solą i pieprzem
  • 3. Z ciasta wycinamy krążki nadziewamy naszym farszem i bardzo dokładnie sklejamy brzegi, następnie smażymy na głębokim oleju na złoty kolor.

Porady

musimy pilnować aby brzegi były dokładnie sklejone, gdyż podczas smażenia pierogi lubią się rozklejać

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grzyby Kapusta

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wigilia

Podobne przepisy

To może cię zainteresować