Smażona kanapka z papryką i jajkiem

5 (1 ocen)

  • 30 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Zapraszam na pyszną kanapkę z papryką i jajkiem, ale w innej wersji bo smażoną. Polecam na śniadanie.

  • 30 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kawałek chleba
    1/4 małej czerwonej papryki
    1/4 małej żółtej papryki
    pół małej cebuli
    mały kawałek parzonego boczku
    1 jajko
    1 łyżka oleju
    sól - do smaku
    pieprz - do smaku
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Kanapki

Smażona kanapka z papryką i jajkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę obieramy i kroimy w kosteczkę. Papryki myjemy i usuwamy pestki oraz białe części, kroimy w kosteczkę. Boczek kroimy w kosteczkę. Jajko wybijamy do miseczki i dodajemy sól i pieprz, mieszamy.
    Z chleba wyjmujemy środek i zostawiamy skórkę z 1 cm rantem.
    Pokrojone warzywa i boczek smażymy na rozgrzanym oleju około 4 - 5 minut.
    Formujemy kształt środka chleba i wkładamy skórkę od chleba, wylewamy jajko i smażymy, aż jajko się zetnie. Bardzo ostrożnie przekładamy na talerz za pomocą łopatki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować