Smażona flądra

4.5 (140 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Średni

Moja mama dostała przepis od rybaków, potem ja od mamy ;)

  • Dla 2 osób
  • Średni

Składniki:

  • FLąDRY MąKA SóL, PIEPRZ ZIOłOWY:
    - flądra świeża: 5 sztuk
    - mąka pszenna: 1 szklanka
    - sól: 1 łyżka
    - pieprz ziołowy: 1 łyżka
Wystaw ocenę:

4.5 (140 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Smażona flądra - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Flądrę oczyścić i umyć.
    Posypać solą i pieprzem ziołowym.
  • 2. Obtoczyć z dwóch stron w mące.
  • 3. Smażyć na gorącym oleju do zbrązowienia, z obu stron.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Wegetariańska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować