Zapraszam na rybkę w chrupiącej panierce. Doskonale smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno. Skropiona sokiem z cytryny i posypana koperkiem smakuje pysznie.
60 min
Dla 8 osób
Łatwy
Składniki:
4 duże flądry
sól
pieprz cytrynowy
mąka
sok z cytryny
olej
zielony koperek
Smażona flądra - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Flądrę czyścimy i myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem. Kroimy na pół i skrapiamy sokiem z cytryny oraz posypujemy solą i pieprzem cytrynowym. Obtaczamy w mące i smażymy z każdej strony na gorącym oleju do zbrązowienia. Usmażone przekładamy na ręcznik papierowy.
Koperek myjemy i kroimy na drobno. Przed podaniem rybę skrapiamy sokiem z cytryny i posypujemy pokrojonym koperkiem.
Komentarze