Smażona flądra

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Zapraszam na rybkę w chrupiącej panierce. Doskonale smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno. Skropiona sokiem z cytryny i posypana koperkiem smakuje pysznie.

  • 60 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 duże flądry
    sól
    pieprz cytrynowy
    mąka
    sok z cytryny
    olej
    zielony koperek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Sok

Smażona flądra - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Smażona flądra 1. Flądrę czyścimy i myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem. Kroimy na pół i skrapiamy sokiem z cytryny oraz posypujemy solą i pieprzem cytrynowym. Obtaczamy w mące i smażymy z każdej strony na gorącym oleju do zbrązowienia. Usmażone przekładamy na ręcznik papierowy.
    Koperek myjemy i kroimy na drobno. Przed podaniem rybę skrapiamy sokiem z cytryny i posypujemy pokrojonym koperkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Koper Mąka Olej Pieprz Sok z cytryny Sól

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować