Flądra pieczona

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Alternatywne przygotowanie tej ryby. Nie tylko smażmy ją. Warto umieścić ją w piekarniku z nieco innej odsłonie.

  • 60 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 flądry
    4 ząbki czosnku
    2 łyżki koncentratu pomidorowego
    sok z cytryny
    natka pietruszki
    1 łyżka oliwy z oliwek
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Flądra pieczona - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Flądra pieczona 1. Oczyszczoną rybę, umyłem i naciąłem pod kątem od strony skóry.
    Oliwę z oliwek wymieszałem z sokiem z cytryny, drobno posiekanym 1 ząbkiem czosnku, solą i pieprzem. Zamarynowałem flądrę, odstawiłem na 30 min.
    Następnie nasmarowałem przecierem pomidorowym i posypałem natką.
    Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Najlepiej sprawdzać jak wygląda. Zapiekałem ok. 20 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Flądra Owoce Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować