Smarowidło z fasoli z cebulą i jabłkiem

0 (0 ocen)

  • 3 godz. 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Raz spróbowałam pastę ze sklepu – bardzo mi posmakowała. Zrobiłam sama bez konserwantów i od razu większą ilość. Jest bardzo sycąca, smakuje z dodatkiem marynowanych grzybków lub kiszonego ogórka.

  • 3 godz. 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki:
    ¾ szklanki białej fasoli Jaś
    1 duże winne jabłko
    1 duża cebula
    2 łyżki oleju
    Przyprawy: suszony majeranek, sól, zmielony pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pasty

Smarowidło z fasoli z cebulą i jabłkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wykonanie: fasolę namoczyć na noc, następnego ranka ugotować. Cebule obrać, pokroić w kostkę. Jabłko obrać, pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać olej, wspiąć cebulę, podsmażyć. Dodać pokrojone jabłka, smażyć około 5 minut. Fasolę, podsmażoną cebulę z jabłkiem zmiksować. Doprawić do smaku przyprawami, ponownie zmiksować. Smarowidło schłodzić w lodówce.

Porady

1.do smarowidła można użyć fasoli z puszki. 2. zamiast świeżego jabłka można dodać suszone.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Smażenie Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować