Smarowidło z czerwonej fasoli

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Fasolka, wyczuwalny czosnek, przyprawy zrobione na pastę, smaczne.

  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 puszka czerwonej fasoli
    2 ząbki czosnku
    4 łyżki oliwy z oliwek
    4 łyżki soku z cytryny
    1 łyżka posiekanej natki pietruszki
    1 łyżka czosnku niedźwiedziego
    sól i pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pasty

Smarowidło z czerwonej fasoli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Fasola 1. Fasolę osączam, Dodaję obrany i pokrojony czosnek, oliwę,sok z cytryny, przyprawy, rozdrabniam blenderem na jednolitą masę. Przekładam do miseczki, skrapiam oliwą.

Porady

Pastę podaję do chleba z ziarnami.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasola

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować