Smalec ze skwarkami i jabłkiem

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Pyszny, domowy smalczyk z schrupiącymi skwarkami i jabłkiem.

  • 40 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - 1 duży płat słoniny
    - 0,5 kg boczku surowego
    - 1 jabłko
    - 1 cebula
    - ząbek czosnku
    -sól
    -pieprz
    -majeranek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pasty

Smalec ze skwarkami i jabłkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Sandra 1. 1. Boczek i cebulę drobno kroimy, smażymy boczek i pod koniec dodajemy posiekaną cebulkę, starte jabłko i czosnek. Przyprawiamy solą ,pieprzem i majerankiem. Przekładamy do miski.
    2. Słoninę kroimy w drobną kosteczkę i smażymy oddzielnie na chrupko.
    3. Ostudzoną skwarki z tłuszczem dodajemy do miski z boczkiem i mieszamy.
    3. Zostawiamy do ostudzenia i wstawiamy do lodówki.

    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Smalec

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować