Zupa krem czosnkowo-cebulowa

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Pyszna, rozgrzewająca zupa z pieczonego czosnku i cebuli.

  • 60 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - 3 główki czosnku
    - 1 duża cebula
    -2 większe ziemniaki
    -litr bulionu
    -słodka śmietana
    -sól, pieprz, suszony tymianek
    -natka pietruszki do posypania

Zupa krem czosnkowo-cebulowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Czosnek obrać , zawinąć w papier firm pieczenia i piec około 30 minut.
    2. Cebulę usmażyć na maśle, dodać pokrojone ziemniaki.
    3. Gdy ziemniaki są miękkie wlewamy bulion.
    4. Dodajemy upieczony czosnek.
    5. Przyprawiamy solą, pieprzem I tymiankiem.
    6. Zupę blendujemy.
    7. Dolewamy troszkę słodkiej śmietany.
    8. Przed podaniem posypujemy natką pietruszki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy