Slow Cooker - Golonka wieprzowa

4.5 (178 ocen)

  • 12 godz.

Na dzisiaj przygotowałam specjalnie golonkę wieprzową przyrządzoną na oleju rzepakowym przygotowaną w Slow Cooker

  • 12 godz.

Składniki:


  • 3 małe golonka wieprzowe
    olej rzepakowy 50 ml
    1 kg drobniejszych ziemniaków
    2 średnie cebule
    4 marchewki
    4 kostki drobiowe
    kilka liści laurowych
    kilka ziaren ziela angielskiego
    sól
    pieprz biały mielony
    tymianek
    czosnek 6 ząbków
    1,5 szklanki piwa -Miałam Książęce
    woda 2 litry
Wystaw ocenę:

4.5 (178 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Slow cooker - golonka wieprzowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Golonki umyłam nad gazem opaliłam dokładnie a potem nożykiem ostrym dokładnie oskrobałam .

    2. Natarłam tymiankiem , solą i pieprzem mielonym. Obsmażyłam na patelni na oleju rzepakowym z obu stron.

    3. Do wrzątku 2 litry wrzuciłam kostki drobiowe i chwile trzymałam do rozpuszczenia .

    4. Wlałam bulion do slow cooker ułożyłam golonki obsmażone, dodałam obrane ząbki czosnku, cebule , ziele angielskie , liść laurowy.


    5. Dodałam piwo na końcu.

    6. Przykryłam, gotowałam na poziomie 2 przez 6 godzin .

    7.Nie podnosiłam pokrywki wcale po 6 godzinach wyjęłam i podałam z marchewka i ziemniakami z wody.

    8 .Smak niepowtarzalny piwo dodało pikanterii . Golonki nie jadłam nigdzie lepszej, jest delikatna , mięso odchodzi od kości.

    9. Każdemu polecam wolnowar możesz śmiało iść na zakupy i nic nie przywrze i nie przypali się
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować