Słodkie babeczki z cynamonem, dżemem i bitą śmietaną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.W pierwszej misce przygotowujemy suche produkty (mąka, cukier, cynamon, kakao, proszek do pieczenia)- mieszamy.
2.W drugiej misce przygotowujemy mokre składniki- mleko, jajka, olej. Mieszamy.
3.Wszystko łączymy, delikatnie mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Połowę masy przekładamy do papierowych foremek, wkładamy dżem i przykrywamy drugą połową masy. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170 C i pieczemy ok. 20 minut.
4.Po upieczeniu studzimy babeczki. W głębokim naczyniu ubijamy śmietanę z śmietan-fixem. Wkładamy do rękawa i dekorujemy babeczki.
Porady
Do dekoracji można również użyć galaretki. Przelałam ją w płaskie naczynie, schłodziłam do zgęstnienia i pokroiłam w kosteczkę i serduszka.
Komentarze