Babeczki jogurtowe z dżemem

4.31 (236 ocen)

  • 1 min
  • Łatwy

Babeczki są proste w przygotowaniu, ale bardzo smaczne. Można polać je polewą lub lukrem i dowolnie udekorować - pychotka.

  • 1 min
  • Łatwy

Składniki:

  • 0,5 szklanki cukru
    3 jajka
    0,25 szklanki oleju
    3 szklanki mąki
    1 szklanka jogurtu naturalnego
    16 g cukru waniliowego
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    Ulubiony, twardy dżem
Wystaw ocenę:

4.31 (236 ocen)

Zobacz również:

Desery Babeczki Babeczki Muffinki Dżemy

Babeczki jogurtowe z dżemem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka, cukier waniliowy i cukier zmiksować na wysokich obrotach. Dodać jogurt naturalny.
    Dodać mąkę, proszek do pieczenia, olej, zmiksować na małych obrotach miksera.

    Do formy na muffinki włożyć papilotki, do każdej nałożyć ciasto do 1/3 wysokości papilotki. Nakładać łyżeczkę dżemu oraz znowu łyżkę ciasta. Piec przez 25 minut w temp. 180 stopni do tzw. suchego patyczka.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować