Babeczki z bitą śmietaną.

4.5 (179 ocen)

  • 1 godz. 50 min

Kruche i słodkie.

  • 1 godz. 50 min

Składniki:

  • Ciasto:
    2 szklanki mąki
    20 dag masła
    10 dag cukru pudru
    1 cukier waniliowy
    2 żółtka
    szczypta soli
    Dodatkowo:
    śmietana kremówka 30 %(330 dag)
    cukier puder do smaku
    margaryna do posmarowania foremek
Wystaw ocenę:

4.5 (179 ocen)

Zobacz również:

Kremówka Desery Babeczki Babeczki

Babeczki z bitą śmietaną. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z podanych składników zagnieść ciasto,schłodzić w lodówce około 1 godzinę.Ciasto wałkować i wylepiać foremki do babeczek posmarowane margaryną.Piec w temperaturze 170 stopni około 25 minut.Upieczone babeczki wyjąć z foremek.
  • Udekorowane. 2. Śmietanę kremówkę ubić na sztywno,dodać cukru pudru do smaku.Nałożyć do babeczek i dowolnie udekorować.

Porady

Z porcji wchodzi około 30 babeczek.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować