Ślimaczki z ciasta francuskiego z makiem

3 (4 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Ekspresowa słodycz, dla wszystkich którzy kochają makowce, na spotkanie przy kawie czy herbatcie.

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
    20 dag masy makowej
    1 jajko do posmarowania
Wystaw ocenę:

3 (4 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Ciastka

Ślimaczki z ciasta francuskiego z makiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto rozwinąć, posmarować masą makową (ja użyłam 1/2 gotowej masy Bakaland), zwinąć ciasto w roladę. Ciąć na kawałki ok. 2 cm. Układać na blaszce, posmarować jajkiem. Piec w nagrzanym piekarniku 200* około 20 minut na złoty kolor.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie Mak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować