Śledzie w sosie curry z zielonym pieprzem

3 (1 ocen)

  • 25 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Świąteczny stół nie może obyć się bez śledzi. I w tym roku proponuję je podać w nieco egzotycznym wydaniu na słodko-ostrą nutę, sos curry idealnie komponuje się ze śledziami, a słodki ananas dodaje smaku, zielony marynowany pieprz ostrości. Spróbujcie, na pewno posmakują J

  • 25 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 5 filetów śledzi z oleju
    4 plastry ananasa (z puszki)
    1 mała cebula
    10 dag jogurtu naturalnego greckiego
    3 łyżki majonezu
    1,5 łyżeczki curry
    1 łyżeczka płynnego miodu wielokwiatowego
    2 łyżeczki marynowanego zielonego pieprzu
Wystaw ocenę:

3 (1 ocen)

Zobacz również:

Curry Przystawki Majonez

Śledzie w sosie curry z zielonym pieprzem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śledzie osaczyć na ręczniku papierowym z nadmiaru oleju, pokroić na paseczki, przełożyć do salaterki.

    Cebulę obrać , pokroić w piórka, ananasa osączyć z zalewy pokroić w kostkę.

    Wszystkie składniki dodać do śledzi.

    Jogurt wymieszać z majonezem, miodem i curry, zalać śledzie, wymieszać, posypać zielonym pieprzem , chłodzić całą noc w lodówce i podawać.

    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Majonez Jogurt Miód Śledzie

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować