Śledzie curry

0 (0 ocen)

Ze smakiem orientu...

Składniki:

  • 700 g śledzi a'la matias (wymoczone)

    Sos:
    600 g marynowanej dyni (pokrojona w kostkę)
    1 duża biała cebula (150 g)
    2 ząbki czosnku
    150 g jogurtu naturalnego
    4 łyżki majonezu 80% tłuszczu
    1/2 łyżeczki ziaren gorczycy
    3 łyżeczki curry
    szczypta imbiru
    szczypta gałki muszkatołowej
    pieprz biały mielony do smaku
    sok z limonki do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Curry Sok Przystawki Majonez

Śledzie curry - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Śledzie curry 1. Połowę dyni oraz wszystkie pozostałe składniki sosu zblendować. Do masy dodać pozostałą dynię i całość wymieszać.
  • Śledzie curry 2. Śledzie pokroić na kawałki - wymieszać dokładnie z przygotowanym sosem.Całość przełożyć do pojemnika, szczelnie zamknąć i włożyć do lodówki na co najmniej 1 dzień.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować