Śledzie w sosie chili

0 (0 ocen)

Śledzie bardzo lubię więc robię je na różne sposoby, tym razem zrobiłam śledzie w sosie słodkie chili wyszły przepyszne, mają lekko słodki smak a zarazem są lekko pikantne.

Składniki:

  • 300 gram fletów śledziowych
    1 szklanka sosu słodkie chili
    1 papryka czerwona
    1 papryka zielona
    1 duża cebula
    Mała puszka kukurydzy z chili
    Mała puszka czerwonej fasoli
    Sól, pieprz
    Olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Śledzie w sosie chili - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śledzie zalewamy zimną wodą i moczymy prze 2 godziny, kroimy na 2 cm. kawałki. Cebulę obieramy i drobno siekamy, oczyszczone papryki kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju, podsmażamy pokrojone warzywa. Kukurydzę i fasolę odsączamy z zalewy, dodajemy do warzyw, wlewamy sos chili, zagotowujemy, zdejmujemy z ognia, doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem, pozostawiamy do ostudzenia. Do sosu dodajemy pokrojone śledzie, delikatnie mieszamy, przekładamy do lodówki. Śledzie najlepiej smakują na drugi dzień.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasola czerwona Śledzie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować