Połączenie smażonych na maśle jarzyn z pieczarkami w przecierze pomidorowym oraz śledzia okazało się strzałem w dziesiątkę , śledzie wyszły pyszne .Przełożone warstwowo pięknie prezentują się na stole.
Śledzie w paście warzywnej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Płaty śledziowe namoczyć w wodzie z mlekiem , pozostawić na 2-3 godz.
2.Warzywa obrać umyć.
Cebulę pokroić w kostkę ,marchew , pietruszkę oraz pieczarki zetrzeć na tarce o małych oczkach.
Na patelni rozgrzać masło , przesmażyć cebulę z marchewką i pietruszką
3.Gdy warzywa lekko zmiękną dodać pieczarki.
Smażyć do odparowania płynu.
4.Dodać przecier , doprawić solą i pieprzem , dokładnie wymieszać.
Pastę odstawić do wystudzenia.
5.Śledzie pokroić w 2-3 cm. kawałki , podawać przełożone pastą warzywną , udekorowane natką pietruszki.
Komentarze