Śledzie w paście warzywnej

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Przepis dnia

Połączenie smażonych na maśle jarzyn z pieczarkami w przecierze pomidorowym oraz śledzia okazało się strzałem w dziesiątkę , śledzie wyszły pyszne .Przełożone warstwowo pięknie prezentują się na stole.

Składniki:

  • 500g płatów śledziowych solonych
    mleko+woda
    Pasta warzywna:
    2 cebule
    2 marchewki
    1 pietruszka
    500g. pieczarek
    200g. przecieru pomidorowego
    2 łyżki masła klarowanego
    sól , pieprz
    natka pietruszki do dekoracji
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatka śledziowa Przystawki

Śledzie w paście warzywnej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 
Śledzie w paście warzywnej 1. Płaty śledziowe namoczyć w wodzie z mlekiem , pozostawić na 2-3 godz.
  • 
Śledzie w paście warzywnej 2. Warzywa obrać umyć.
    Cebulę pokroić w kostkę ,marchew , pietruszkę oraz pieczarki zetrzeć na tarce o małych oczkach.
    Na patelni rozgrzać masło , przesmażyć cebulę z marchewką i pietruszką
  • 
Śledzie w paście warzywnej 3. Gdy warzywa lekko zmiękną dodać pieczarki.
    Smażyć do odparowania płynu.
  • 
Śledzie w paście warzywnej 4. Dodać przecier , doprawić solą i pieprzem , dokładnie wymieszać.
    Pastę odstawić do wystudzenia.
  • Śledzie pokroić w  2-3 cm. kawałki , podawać przełożone pastą warzywną , udekorowane natką pietruszki. 5. Śledzie pokroić w 2-3 cm. kawałki , podawać przełożone pastą warzywną , udekorowane natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować