Śledź na greckiej pierzynce

4.88 (8 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Idealna przekąska dla miłośników śledzi, przygotowana na sposób ryby po grecku.

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • Kilka płatów śledzia solonego
    • 2 marchewki
    • 1 pietruszka korzeń
    • ½ selera
    • 1 cebula
    • 10 cm pora
    • 100 g koncentratu pomidorowego
    • Sól
    • Pieprz
    • Olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.88 (8 ocen)

Zobacz również:

Przekąski

Śledź na greckiej pierzynce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • warzywa 1. Śledzie zalewam wodą i odstawiam na dwie godziny.
    Marchew, pietruszkę, selera obieram i ścieram na tarce o dużych oczkach.
    Cebulę obieram, drobno kroję, pora myję, osuszam również drobno kroję. Warzywa smażę na rozgrzanym oleju. Najpierw cebulę i pora a następnie dodaję pozostałe warzywa.
  • warzywa 2. Na koniec doprawiam solą, pieprzem i dodaję koncentrat pomidorowy. Chwilkę smażę i studzę.
    Warzywa układam na półmisku. Śledzie odlewam z wody, kroję na mniejsze kawałki, zwijam w kształt koreczka, utykam wykałaczkę i układam na warzywach.
  • śledzie 3. Gotowe.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Śledzie Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować