Skrzydełka kurczaka z syropem klonowym

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Te skrzydełka świetnie smakują same, jedzone na ciepło lub na zimno jako przekąska lub danie obiadowe, podawane np. z ryżem lub pieczonymi ziemniakami. Lepkie od słodyczy syropu klonowego, z wyczuwalną nutą cytryny i listków laurowych, na pewno Wam posmakują :) Polecam :)

  • 20 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 8 skrzydełek
    3 łyżki syropu klonowego
    3 łyżeczki sosu sojowego
    sok z 1/2 cytryny
    3 łyżki oleju
    2-3 listki laurowe
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Skrzydełka kurczaka z syropem klonowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Skrzydełka umyć, osuszyć, ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Skropić sokiem z cytryny (kawałki owocu można dodać do mięsa do pieczenia). W osobnym naczyniu połączyć syrop klonowy, sos sojowy, szczyptę soli, pieprz, olej i połamane listki laurowe. Marynatę wylać na skrzydełka i dokładnie je w niej obtoczyć. Naczynie przykryć i wstawić do lodówki na min.2 godz. Po tym czasie naczynie odkryć, wstawić do piekarnika nagrzanego do temp.180 st i piec 50 minut. Podczas pieczenia polewać marynatą. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Skrzydełka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować