Pankejki z syropem klonowym

3 (3 ocen)

  • 30 min

Takie placuszki są pyszne i idealne na podwieczorek. Delikatne w smaku i polane syropem klonowych. Moim zdaniem nie można im się oprzeć. Polecam przepis.

  • 30 min

Składniki:

  • Ciasto:
    250 ml zimnego mleka
    szczypta soli
    2 łyżki cukru
    2 jajka
    półtorej szklanki mąki tortowej
    3 łyżki masła
    2 łyżeczki proszku do pieczenia

    Dodatkowo:
    masło do smażenia
    syrop klonowy według uznania
Wystaw ocenę:

3 (3 ocen)

Zobacz również:

Desery Placki

Pankejki z syropem klonowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło roztapiamy i studzimy. Następnie wszystkie składniki miksujemy na gładkie, bez grudek i dość gęste ciasto. W razie potrzeby dodajemy mąki lub mleka.
  • 2. Następnie na patelni rozgrzewamy masło i smażymy okrągłe placuszki po kilka minut z każdej strony. Usmażone osączamy dokładnie z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.
  • 3. Na talerze nakładamy porcje placuszków, polewamy syropem klonowym i podajemy. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mąka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować